Liofilizacija

Liofilizacija je nizkotemperaturno sušenje - sublimacija globoko zamrznjenih plodov, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma in sestava živila.

100% SADNI DELEŽ

 

LOKALNO PRIDELANO

 

BREZ DODANIH SLADKORJEV

 

BREZ ALERGENOV

 

BREZ KONZERVANSOV

 

VSEBUJE SAMO NARAVNO PRISOTNE SLADOKRJE

 

STORITVE

Liofiliziramo:

JAGODE

 

BOROVNICE

 

ARONIJA

 

MALINE

 

TARTUFI

 

GOBE

 

FIGE

 

ZELENJAVA

 

HRUŠKE

 

JABOLKA

 

LIOFILIZACIJA je nizko temperaturno sušenje – sublimacija z globoko zamrzovanje plodov, zelenjave ali česar koli drugega, tudi recimo arheoloških izkopanin ali poplavljenih dokumentov itd…, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma živil z njimi minerali in vitamini, katere bi po drugih postopkih sušenja poškodovali.

PREDNOSTI LIOFILIZACIJE

Pri sadju ostane sadni delež 100%, torej 100% naraven, brez dodatnega sladkorja, brez konzervansov. Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno sušenje. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode v plodovih, kateri sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v plodovih sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.

  • ohranitev oblike, okusa, barve, arome, mineralov, vitaminov in antioksidantov,
  • ohranitev kemijske stabilnosti in biološke aktivnosti snovi,
  • porozen produkt - hitro raztapljanje,
  • liofilizirani produkti dobro prenašajo spremembe temperature,
  • liofilizirani produkti so veliko lažji od sveže zamrznjenih
  • liofilizirani produkti so primerni za vse starostne skupine in diabetike.

Običajne metode sušenja, kot so sušenje na zraku, v pečici ali s pršili, lahko močno spremenijo biokemično sestavo plodov. Sušenje superživil z liofilizacijo pa dejansko zaščiti biokemično in encimsko sestavo rastlin ter ohrani zdravilne učinke super hrane, super živil.

UPORABA LIOFILIZIRANE HRANE:

Hrustljavo suho (liofilizirano) sadje se uporablja direktno iz embalaže kot zdrava prehrana.

Lahko se uporablja za musli in smoothie, ki so priporočljiv in pomemben del zdrave prehrane.

S kombinacijo liofiliziranega sadja, vode, limone, sladkorja in različnih začimb lahko naredimo osvežiine sadne sokove.

Liofilizirano sadje je lahko idealen dodatek pecivom, tortam, sladicam, sladoledu, čokoladnim izdelkom, žitaricam, čajem, jogurtom, kefirjem, ...

Liofilizacija omogoča odstranitev vode iz sadja in zelenjave, zato lahko z njimi obogatimo med, marmelade, kreme, sladolede, ki virtualno vsebujejo tudi več kot 100% sadja.

IZDELKI

RECEPTI

SVEŽ SMUTI – sredstvo proti prehladu

Predelava svežega sadja v prašek poveča obstojnost na najmanj 12 mesecev in ne potrebujete dnevno svežega sadja, ki že po…
PREBERI VEČ

SMUTI IZ JAGODIČEVJA

SMUTI  IZ JAGODIČEVJA – uporabi  banane, borovnice, maline, jagode, nato močno pretresi  v  šejkerju  in videti je kot bi zmešali…
PREBERI VEČ

JOGURTOVA SADNA BOMBA

Vzamemo navadni jogurt in najljubšo vrsto sadja v prahu. V lonček jogurta damo žličko ali dve sadnega prahu. Premešamo. Kalorije.…
PREBERI VEČ

BOROVNIČEVI KOLAČKI

BOROVNIČEVI KOLAČKI z izjemno barvo. Uporabimo mešanico za kolačke, kanček mleka, 2 žlički sadnega prahu borovnice in jajce. Borovničev sadni…
PREBERI VEČ

KONTAKT

TRI REMI d.o.o.
Trubarjeva 5 2314
Zgornja Polskava, Slovenija

Telefon: 
+386 40 457 008

E-mail: 
info.liofiliziranje@siol.net

POVPRAŠEVANJE

Z vnosom podatkov v obrazec se strinjate, da lahko Vaše podatke uporabimo izključno za odgovor na vaše sporočilo. Ti podatki se nikjer ne hranijo.