Draft

Liofilizacija je nizkotemperaturno sušenje - sublimacija globoko zamrznjenih plodov, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma in sestava živila.

100% SADNI DELEŽ

 

LOKALNO PRIDELANO

 

BREZ DODANIH SLADKORJEV

 

BREZ ALERGENOV

 

BREZ KONZERVANSOV

 

VSEBUJE SAMO NARAVNO PRISOTNE SLADOKRJE

 

STORITVE

Liofiliziramo:

JAGODA

 

BOROVNICA

 

ARONIJA

 

MALINA

 

TARTUF

 

HRUŠKA

 

GOBA

 

JABOLKO

 

FIGA

 

ZELENJAVA

 

LIOFILIZACIJA je nizko temperaturno sušenje – sublimacija z globoko zamrzovanje plodov, zelenjave ali česar koli drugega, tudi recimo arheoloških izkopanin ali poplavljenih dokumentov itd…, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma živil z njimi minerali in vitamini, katere bi po drugih postopkih sušenja poškodovali.

PREDNOSTI LIOFILIZACIJE

Pri sadju ostane sadni delež 100%, torej 100% naraven, brez dodatnega sladkorja, brez konzervansov. Postopek je počasen in porabi 3-krat več energije kot konvencionalno sušenje. Liofilizacija temelji na zamrznitvi vode v plodovih, kateri sledi zmanjševanje tlaka in dodajanje dovolj velike količine toplote, da zamrznjena voda v plodovih sublimira neposredno iz trdnega v plinasto agregatno stanje.

  • ohranitev oblike, okusa, barve, arome, mineralov, vitaminov in antioksidantov,
  • ohranitev kemijske stabilnosti in biološke aktivnosti snovi,
  • porozen produkt - hitro raztapljanje,
  • liofilizirani produkti dobro prenašajo spremembe temperature,
  • liofilizirani produkti so veliko lažji od sveže zamrznjenih
  • liofilizirani produkti so primerni za vse starostne skupine in diabetike.

Običajne metode sušenja, kot so sušenje na zraku, v pečici ali s pršili, lahko močno spremenijo biokemično sestavo plodov. Sušenje superživil z liofilizacijo pa dejansko zaščiti biokemično in encimsko sestavo rastlin ter ohrani zdravilne učinke super hrane, super živil.

UPORABA LIOFILIZIRANE HRANE:

Hrustljavo suho (liofilizirano) sadje se uporablja direktno iz embalaže kot zdrava prehrana.

Lahko se uporablja za musli in smoothie, ki so priporočljiv in pomemben del zdrave prehrane.

S kombinacijo liofiliziranega sadja, vode, limone, sladkorja in različnih začimb lahko naredimo osvežiine sadne sokove.

Liofilizirano sadje je lahko idealen dodatek pecivom, tortam, sladicam, sladoledu, čokoladnim izdelkom, žitaricam, čajem, jogurtom, kefirjem, ...

Liofilizacija omogoča odstranitev vode iz sadja in zelenjave, zato lahko z njimi obogatimo med, marmelade, kreme, sladolede, ki virtualno vsebujejo tudi več kot 100% sadja.